Cupcake
150 gr. smør
250 gr. mel6 – 7 spsk. Kakao
300 gr. sukker
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
1 knsp. Salt
2 æg
2½ dl. Vand
Pisk æggene med sukkeret – tilsæt 1 ad gangen. Tilsæt smeltet smør. Sigt de tørre dele sammen. Tilsæt ægge/smørblandingen skiftevis med vandet. Dejen kommes i forme og bages i ca. 15 – 20 min. ved 170 grader.
Frosting
4 blade husblas
1,5 dl limesaft
1 dl rørsukker (justeres efter behov)
lidt grøn farve
evt. atamon
1/4 l. piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand. Pres saft af limefrugter til der er cirka 1,5 dl limejuice. Lun limejuice med sukker og husblas til det hele er opløst. Smag til med mere sukker, hvis ønsket - men husk, at det er meningen, at det er en syrlig oplevelse. Fløden vil i sidste ende gøre smagen mere rund.
Tag en lille smule grøn pastafarve, f.eks. bitterlemon, og rør op i en teske limejuice og tilsæt farven indtil ønsket farve opnås. Husk at farven bliver mørkere i løbet af et døgns tid. Tilsæt evt. lidt atamon, hvis det skal gemmes i mere end nogle dage.
Sæt limekoncentraten til afkøling i køleskabet og afsval den indtil den begynder at stivne en lille smule. Pisk lidt i den så den er ensartet og vend den med den stift piskede flødeskum. Du har nu en lækker cremet og lettere syrlig limeskum, som passer bedst i en sød kage med chokolade.
Pynt
Lav pynt i fondant. Her er lavet sommerfugle som er dustet samt små enkle blomster.
No comments:
Post a Comment