About Me

Hej og velkommen til Mit Kage Eventyr Jeg hedder Susanne og jeg har fundet mig et helt nyt eventyr. Kager!! Det startede med at jeg ville lave nogle falske Cup Cakes. De skulle bare stå og pynte lidt. Tag et kig og efterlad gerne en kommentar, både ris og ros, det er det vi lærer af.....

Abut me

Hi and welcome to My Cake Fairytale. My name is Susanne and I have found me a whole new fairytale. Cakes!!It startet when I wantet to make some Fake Cupcakes. It was just for fun and to decorate my home.. Please take a look and take the time to post a comment, which is what we learn of…

Tuesday, March 22, 2011

Falske Cupcakes


Jeg har lavet disse cupcakes...


De er lavet i spartelmasse, hvor jeg har iblandet en hel del kakao. Både for at få farven rigtigt og for at få en lille duft af kage ind. Toppen er i RI, drysset med noget sprinkles... Jeg har lavet en del forundersøgelser til at lave disse her... og er bange for, at jeg har fået mig en ny hobby... Kager...

Jeg har fundet det mest fantastiske forum, hvor folk er bidt af kager.. Og sikke nogle flotte nogen de laver. Man tror næsten, at det ikke er muligt, for sådan kan en kage da ikke se ud... Men det gør de. Og de spiser dem.. Kig selv ind og se, hvor flotte de er: http://www.scandinaviancakedecorators.com/

14 comments:

Anonymous said...

Hejsa, jeg overvejer at skulle lave nogle falske kager til dekoration i butikken.. men hvad betyder RI??

Sus said...

Hej
RI betyder Royal Icing. Det er en sukkermasse, som man laver af past. æggehvider og flormelis. Mængden af flormeis tilpasses til alt efter, hvad man skal bruge RI'en til. Om det er til at pynte i kanten på en kage, til at lave sukkerfigurer, blomster, bruges til at lime andre ting fast på evt. en kage. Det er vigtigt, at man rører flormelisen i og ikke pisker den, da der så vil komme for meget luft i massen. Her har jeg brugt en meget stiv RI, da meningen er, at de blot skal tørre hårdt op og pynte..Skriv endelig igen, hvis der er noget der virker uforståeligt eller du gerne vil have uddybet.

Må jeg høre, hvilken butik??

Mvh Sus

Anonymous said...

Hej igen. Tusind tak for hjælpen, tror jeg skal igang med at lave nogle så.
Jeg arbejder i Imerco, og står bla for vinduesudstillingerne. Og tænkte at jeg i stedet for plasticæbler vil pifte dekorationerne op med de her kunstige kager.
Royal Copenhagen lavede op til jul en udstilling med rigtige muffins, som var blevet sprøjtet. De mugnede ikke, men de fedtede tilgengæld alle varene til..

venligst lisa

Sus said...

Hej Lisa

Jamen rigtig god fornøjelse. Jeg vil anbefale, at du laver en tør spartelmasse, altså ikke så meget vand i som opskriften lyder. Du kan jo vælge at komme kakao i, det synes jeg ser flottest ud, frem for at male dem. Så vil jeg anbefale, at du sætter de der papirsforme i en cup cake bradepande, da de bliver mest rigtige og holder forme. Lige så snart de er så tørre, at de selv kan holde formen, skal du tage dem op af bradepanden, så vandet kan fordampe.. (måske efter en dag eller to) Ellers kan du risikere, at de mugner..

Først når "kagen" er HELT tør, skal du komme swirle RI'en på.

Når du skal lave RI'en skal den være så hård, at når du rør den, så tænker du, ej nu falder mit håndled af... (brug evt. en andens håndled, det gjorde jeg ;) Altså den skal være så stiv, at den danner toppe der bliver stående eller falder let bagover, når du løfter skeen..

Hvis du skal have drys eller lign på, skal du gøre det med det samme, da det ellers ikke vil sidde fast. Du skal stille dem et sted, hvor de kan få lov til at tørre helt igennem - tager nok en uges tid... - uden at du skal flytte på dem.

Skriv igen, hvis du har brug for yderlig assistance ;)

Anonymous said...

et sent svar fra mig da jeg har været på kursus. Tusind tak for opskriften. Skal nok melde tilbage når jeg har fået lavet dem. det lyder til at tage noget tid. så regner med at jeg har nogle klar om en to ugers tid.

Sus said...

Glæder mig til at høre om dem ;)

Anonymous said...

endelig fik jeg dem lavet færdige.. de har stået til tørre rimelig længe. Jeg har så lavet mine af gips blandet med kakao. men skal virkelig øve mig, i at lave dem. RI'en blev til gengæld ret god, jeg blandede det op med lyserrød madfarve.
jeg siger i hvert fald tak for hjælpen, og skal have lavet nogle flere.

Sus said...

Jamen det var så lidt da ;)

Og hvor i landet bliver de udstillet, så man måske kan kigge forbi Imerco og se dem??

Anonymous said...

De skal være i Imerco Bramming. Det ligger ved Esbjerg..

Anonymous said...

Tak for inspiration... Man kan jo gå helt amok i de kager.....

Annette said...

Hej Susanne.
Tak for super vejledning!! ...og så vil jeg godt lige advare mod overhovedet at gå igang!!! Jeg blev fuldstændig bidt af det, og må nu tvinge mig selv til at holde!!! Jeg har lavet over 160 stk!! Håber at få solgt nogle på det lokale julemarked... Kikker på dem hver dag og smiler! SKØRT!!!!
Hej fra Annette

Camilla said...

Til Annette.

Vi købte to smukke kunstige muffins på julemarked i Ridehuset i Århus. Er det mon dine? Min datter har spist noget af toppen og nu er jeg lidt bekymret.... er der noget giftigt i?

svar mig gerne på chadamsen@gmail.com

Mvh Camilla

Mit kage Eventyr said...

Hej Camilla - jeg har svaret dig på din blog og først nu ser jeg, at du skriver til Anette. ;) Men helt ok. Måske kan du bruge mit svar alligevel.

Mvh Susanne

http://greencamijo.blogspot.com/2012/01/lektier.html?showComment=1327928828442#c8718828946437860310

Anonymous said...

hejsa....jeg kunne godt være interesseret i at købe nogle falske cupcakes.... hae du et sted, hvor jeg kan se dem? skriv gerne svar til p_kjolholt@hotmail.com

mvh pernille