Warren Brown’s Italian Meringue Butter Cream
5 æggehvider
300 gr. sukker
0,7 dl. vand
500 gr. blødt, usaltet, smør
Hviderne piskes stive med en fjerdedel af sukkeret (ca. 75 g.). Mens maskinen pisker blander man resten af sukkeret med vandet i en lille gryde og koger lagen op til suk-keret er helt smeltet.
Sukkerlagen tilsættes langsomt og i en tynd stråle marengsen, mens maskinen pisker med mediumfart. Herefter sættes maskinen til at piske for fuld knald til skålen igen er blevet kold ved berøring udenpå ved bunden... (det tager 15 min. – ½ time!)
Igen skrues maskinen ned på halv kraft og herefter tilsætter smørret i klumper lidt efter lidt. Nu sættes maskinen igen på fuld kraft og der piskes til blandingen bliver silkeblød og glat, og kan holde en top.. (den skiller undervejs, men bare roligt den samles igen!)
Til sidst kan man efter smag tilsætte 1 tsk. essens efter eget valg (jeg foretrækker orange, lemon, vanilje eller lavendel).
No comments:
Post a Comment